Over GiP

In Mei 2011 heb ik, Marieke Vogels-Vlake, Gezond in Praktijk (GiP) opgericht om mens en bedrijf te kunnen helpen bij het verbeteren van de leefstijl. Het is mijn passie om een bijdrage te  leveren aan het bevorderen van het algehele fitheidsgevoel van bestuurders en medewerkers van bedrijven.

In een tijd waarin er steeds meer van ons verwacht wordt, de beroepsbevolking ouder wordt en we langer moeten werken, is het van belang dat we op maandagmorgen fit zijn. We willen allemaal gezond zijn, maar gezond leven is vaak lastig. De naam van mijn bedrijf ‘Gezond in Praktijk’ staat voor actie, namelijk gezond gedrag in praktijk brengen. Met GiP richt ik mij op de sociale omgeving en op de werkomgeving van cliënten. Uit onderzoek is gebleken dat sociale steun bij het veranderen van gedrag een positief effect heeft. Op het werk bevinden we ons bijvoorbeeld dagelijks tussen collega’s. Wanneer er voldoende draagvlak bestaat binnen de organisatie voor het stimuleren van een gezonde leefstijl, kunnen collega’s elkaar aanmoedigen in het ontwikkelen van gezond gedrag. Ook familie, vrienden en kennissen hebben een belangrijke rol in het bieden van sociale steun.

Mijn dienstverlening staat voor professionaliteit, kennis en ervaring. Ik ben gespecialiseerd in gezondheidsprojecten en leefstijlprogramma’s voor bedrijven. Ik heb recentelijk de post-HBO opleiding Leefstijl en Gezondheid afgerond. In het verleden heb ik HBO-Verpleegkunde gestudeerd en de opleiding Gewichtsconsulente gevolgd. Daarnaast heb ik de STIMEDIC opleiding van Stivoro gevolgd en de opleiding tot groepstrainer ‘Rookvrij, ook jij’ van SineFuma om mijn cliënten op professionele wijze te kunnen begeleiden bij het stoppen met roken. Met ruim 15 jaar werkervaring op het gebied van arbeid en gezondheid bent u bij mij aan het goede adres.